Thursday, December 31, 2009

OHJESÄÄNTÖ TU-38 HENKILÖKOHTAISISTA VALMENTAJISTA JA VALMENNETTAVISTA 2010


OHJESÄÄNTÖ TU-38 HENKILÖKOHTAISISTA VALMENTAJISTA JA VALMENNETTAVISTA 2010:

Ohjesäännön tarkoitus on mahdollistaa seuran urheilijoille paras mahdollinen käytettävissä oleva valmennus ja henkilökohtaisia ohjelmia tekevien valmentajien parempi kulukorvausperiaate sekä seuralle kustannusten oikeudenmukainen jakautuminen sekä valmentajien ja urheilijoiden parempi sitoutuminen ja kaikille osapuolille aiempaa paremmat mahdollisuudet menestymiseen.

Henkilökohtaisessa ohjaukseen oikeutetut valmennettavat eli 1994 syntyneet ja tätä vanhemmat, joilla on urheilijapassi ja käyttävät seuran palveluita vähintään 6 kuukauden ajan tai hyödyntävät seuran myöntämiä etuisuuksia (palvelut/etuisuudet: valmennus, harjoitustilat, kilpailut, kuljetukset, muut kulukorvaukset ja seuran maksamat etuisuudet kuten leirityskulut, ateriat tms.), sekä vastaavat tätä nuoremmat, jotka ovat sopineet henkilökohtaisesta valmennuksesta tai joiden harjoittelu ei tapahdu urheilukouluohjelman puitteissa maksavat muita korkeampia valmennus maksuja. Vastaavasti ohjesäännön mukaiset valmentajat ovat oikeutettuja muita korkeampiin korvauksiin.

Henkilökohtaisia ohjelmia tekevien valmentajien vuosi kulukorvauksien / palkkioiden määräytyminen:

Työmäärä

*Valmentajalle korvataan jokaisesta hänen henkilökohtaisessa valmennuksessa olevan urheilijan maksusuorituksesta seuraavasti: aikuisten A-luokan urheilijan maksu + 100 euroa (500e), A- ja B-luokan urheilijat maksut sellaisenaan (400 ja 300e), C-luokan ja alle urheilijan maksu -75e (225e), -94 syntyneen urheilijan maksut sellaisenaan (225e).
*Edellisen kohdan maksut saavutetaan kun valmentaja on henkilökohtaisesti läsnä urheilijansa harjoituksissa keskimäärin vähintään 3-5 krt viikossa. Tätä useammasta viikkoläsnäolokerrasta korvaus nousee 40e ja tätä vähäisemmästä laskee 40e per urheilija.

*Valmennuspäällikön toimesta 800 euron korotus, nuorisopäällikön sekä urheilukoulujohtajan toimista saa 700 euron korotuksen.

*Myös muista vastaavista tehtävistä on mahdollista saada korotus mikäli näin on jäljempänä mainitusti sovittu. Lisätehtävien kohdalla arvioidaan valmentajakohtaista kokonaisvaltaista seuratyön vastuunkantoa

*Talkoiden vaikutus: Valmennusryhmänsä (urheilijat/vanhemmat) uusista hankkeista (jotka jo eivät ole seuran varainhankinnassa mukana) valmentajalle suoritetaan 90% ja loput seuralle. Talkoot ns. uusiksi katsoo hyväksyy aina seuran johto (pj. tai tarvittaessa johtokunta). Yli 8 000 euron tuotot valmentajaa kohden menevät kuitenkin kokonaan seuran käyttöön.
Koulutus ja kokemus
*Valmentajalta edellytetään vähintään seuravalmentaja tutkinto tasoista koulutusta, tätä vähäisemmästä korvaus pienenee 20 eurolla per urheilija.

*Yli kymmenestä vuodesta henkilökohtaisten valmennusohjelmien tekemistyössä korvaus nousee 20 eurolla per urheilija.
Tuloksellisuus
*Valmennettavien keräämien pisteiden vaikutus (seuraluokittelu / sisulisäpisteytys). Vuosittain valmentaja, jonka valmennettavat keräävät eniten seuraluokittelupisteitä ja jonka valmennusura seurassa jatkuu yhä palkitaan lisäksi euromääräisellä bonus stipendillä. Ko. kaudelta eniten seuraluokittelupisteitä kerännyt valmentaja on oikeutettu 400 euron bonusstipendiin ja toiseksi eniten 250 euron lisäbonuksen ja kolmanneksi eniten 200 euron ja neljäskin vielä 150 euron bonukseen. Suurimmasta määrästä Kalevan kisa mitaleja lisäbonus on 300 euroa.
Muuta
Jos samalla kertaa valmennetaan myös urheilukoululaisia (väh. 4) niin korvaus on se mitä urheilukouluvalmennuksesta maksettaisiin. Jos urheilijan tai valmentajan kanssa on tehty tästä poikkeava maksuohjelma noudatetaan sitä. Valmentaja voi niin halutessaan käyttää tämän järjestelmän sijaan vuonna 2009 voimassa ollutta järjestelmää ilmoittamalla siitä 1.1.2010 mennessä seuran puheenjohtajalle.

Muut etuisuudet

*Muiden etuisuuksien kohdalla noudatetaan seuran johdon antamia määräyksiä ja ohjeita. Muita etuisuuksia ovat mm. SM-kilpailumatkat, matkakorvaukset yleensä, leiritykset, asusteet (t-paita joka vuosi, verkkarit puoleen hintaan joka toinen vuosi, valmennettavan henkilökohtaisesta SM-mitalista verkkarit ilmaiseksi, kahdesta tuulipuku).

Edellytyksiä henkilökohtaisille valmentajille ja urheilijoilla:
Valmentajan tulee olla seuran jäsen ja noudattaa näin seuran sääntöjä sitoutuen seuran tavoitteisiin ja toiminnallaan edistää seuran etua ja menestystä.
Korvaus maksetaan kalenterivuodelta, kun valmennettava on maksanut harjoitusmaksunsa. Valmentaja laatii ns. henkilökohtaiseen ohjaukseen tulevalle urheilijalle tarvittavan henkilökohtaisen valmennusohjelman ja toimii henkilökohtaisesti läsnä valmennettaviensa harjoituksissa. Valmentaja sitoutuu valmentamaan ja auttamaan urheilijaa parhaan taitonsa ja osaamisensa mukaan. Valmentajan tulee tarpeen mukaan pitää kirjaa henkilökohtaisesti harjoituksissa läsnä olleista valmennettavistaan vuorokausittaan.

Jos urheilija ei saa ohjelmaa jonain kuukautena valmentajalta tai valmentaja ei ole henkilökohtaisesti läsnä harjoituksissa ilman pätevää syytä (kohtuulliset poikkeamat hyväksytään). Valmentaja palauttaa urheilijalle 30 euroa kuukaudelta, maksimissaan voidaan palauttaa kuuden kuukauden valmennusmaksu. Vastaavasti seura voi pidättää tämän summan myös valmentajalle maksettavista korvauksista.

Jos urheilija ei noudata ryhmässään sovittua tai voimassa olevaa käytäntöä, valmentaja voi olla tekemättä hänelle ohjelmaa saatuaan tähän ensin hyväksynnän seuran valmennuspäälliköltä tai seuran pj:ltä.

Jos urheilija ei maksa valmennusmaksua, hänelle ei tehdä ohjelmaa ja kisailmoittautumisista ym. etuisuuksista voidaan pidättäytyä. Valmentajan jättäessä huomioimatta tämän hänelle maksettavista korvauksista pidättäydytään. Näin kertyvä summa voidaan käyttää suoritusten kuittaamiseen.

Urheilijat ovat käytettävissä tasonsa mukaisiin seuran kannalta merkittäviin kisoihin, ellei loukkaantumiset tai maan edustustehtävät tai niihin valmistautuminen tätä estä. Sairaustapauksista on esitettävä asianmukaiset selvitykset.

Tämän ohjesäännön mukaiset valmentajien etuisuudet koskevat vain seuran ohjesäännön allekirjoittaneita ja noudattavia valmentajia. Samalla tämän allekirjoituksella on sitouduttu noudattamaan liikunnan ja urheilun eettisiä periaatteita.

Korvaukset valmentajille maksetaan matkalaskuja, muita kulutositteita vastaan tai palkkana (huom! tällöin maksettavasta summasta menevät myös ennakonpidätykset ja muut lakisääteiset kustannukset).

Mikäli harkinnanvaraisissa erissä on korottavia tai alentavia tekijöitä lopullisen päätöksen tekee seuran puheenjohtaja kuultuaan valmennuspäällikköä.
Tämä sopimus on voimassa toistaiseksi. Kulloinkin voimassa olevat päivitetyt ehdot löytyvät seuran nettisivuilta tai ovat saatavissa pyydettäessä valmennuspäälliköltä, yu-jaoston pj:lta, seuran sihteeriltä tai seuran puheenjohtajalta. Kumpi tahansa osapuoli voi irtisanoa tämän sopimuksen kuukauden varoitusajalla, huomioiden ettei tässä tapauksessa aiheuteta urheilijalle kohtuutonta haittaa uuden valmentajan löytymiseksi seurasta.


HARJOITUS/PERUSMAKSUT URHEILIJOILLE 2010:
Harjoitusmaksu eli perusmaksu vuonna 2010 on 150 euroa -94 syntyneillä ja vanhemmilla (tutustu myös alempana mainittuihin ohjeisiin), 140 euroa 1995-1996 syntyneillä, 120 euroa 1997-1998 syntyneillä, 95 euroa 1999-2000 ja 2001 syntyneillä sekä tätä nuoremmilla 80 euroa, sisaralennukset ovat 20 euroa ensimmäisestä ja 40 euroa seuraavilta sisaruksilta. Tämä maksu kattaa koko vuoden riippumatta kuinka kauan vuodesta ja kuinka paljon näitä etuja käytät, sisältää: ohjatut harjoitukset, kisamaksut, tarvittavat kuljetukset ja ateriat ja majoitukset ao. ohjeiden mukaisesti sekä seuran ja sen tukiyhdistyksen jäsenmaksun ja kaikki niihin kuuluvat etuisuudet, lisenssin, vakuutuksen, SUL:n lehden. Maksu tilille 143930-104961.
Henkilökohtaisessa ohjaukseen oikeutetut eli 1994 syntyneet ja tätä vanhemmat
, joilla on urheilijapassi ja käyttävät seuran palveluita vähintään 6 kuukauden ajan tai hyödyntävät seuran myöntämiä etuisuuksia (palvelut/etuisuudet: valmennus, harjoitustilat, kilpailut, kuljetukset, muut kulukorvaukset ja seuran maksamat etuisuudet kuten leirityskulut, ateriat yms.), sekä vastaavat tätä nuoremmat, jotka ovat sopineet henkilökohtaisesta valmennuksesta tai joiden harjoittelu ei tapahdu urheilukouluohjelman puitteissa maksavat lisäksi toisen 150 euroa kesäkuun alkuun mennessä (-94 syntyneet kuitenkin vain puolet tästä eli 75 euroa), summan voi maksaa myös aiemmin. Ei sisaralennuksia. Maksu tilille 143930-104961. Katso myös jäljempänä mainitut ohjeet A-luokan urheilijoita ja ns. harrastelijoita koskevista maksuista.
Ns. harrastemaksu: Mikäli -94 syntynyt tai tätä vanhempi urheilija (koskee myös A-luokkalaisia) käyttää seuran palveluita (valmennus, harjoitustilat tms.) keskimäärin vain kerran viikossa eikä saa ns. henkilökohtaista ohjelmaa hänen ei tarvitse maksaa toista erää. Huom! tällöin hänellä ei myöskään ole oikeutta seuran myöntämiin etuisuuksiin (kilpailumaksut, km-korvaukset, leiritysmaksuihin, bonuksiin tai muihin seuran maksamiin kulukorvauksiin, paitsi pm- ja SM-osanottomaksut ja lisenssit).
A-luokan urheilijat -93 syntyneet ja vanhemmat, jotka käyttävät seuran palveluita vähintään 6 kk:n ajan tai hyödyntävät seuran myöntämiä etuisuuksia tekevät ns. henkilökohtaisen sopimuksen valmentajan ja seuran välillä, jossa määritellään heidän A-luokkaa omaamattomien korkeammat maksunsa (200+200e, ellei maksua ole määritelty sopimuksessa tätä korkeammaksi). Mikäli henkilökohtaista sopimusta ei tehdä tai noudateta niin tällöin hänellä ei myöskään ole oikeutta seuran myöntämiin etuisuuksiin (kilpailumaksut, km-korvaukset, leiritysmaksuihin, bonuksiin tai muihin seuran maksamiin kulukorvauksiin yms., paitsi pm- ja SM-osanottomaksut ja lisenssit).

Urheilijan tarpeisiin sopivaa henkilökohtaista valmentajaa tiedustellaan ensiksi joko seuran valmennuspäällikoltä tai seuran puheenjohtajalta. Valmennukseen hakeva urheilija / vanhempansa ohjataan ensiksi keskustelemaan asiasta heidän tai seuran nuorisopäällikön kanssa.

-----------------------


------------------------------------